a może nie wiecie co by tu dziś na obiad ? ja aktualnie muszę kombinować na wszelkie możliwe sposoby obiady ,które moglibyśmy skonsumować pod jabłonką ....ponieważ nie mamy tam kuchenki ,a tylko piekarnik przygotowuję je w Łodzi ....i albo zabieram owinięte w ręczniki w torbie termicznej np zupy ....albo używam przenośnego piekarnika elektrycznego .....
makaronowe muszle nadziewane mięsem mielonym ,to jedno z lepszych rozwiązań dla nas w tej chwili .....po pierwsze robi się je migiem ,a po drugie smakują bardzo dobrze :)))
makaron gotujemy w osolonym wrzątku al dente :) czyli po prostu bez rozgotowania ....przelewamy zimną wodą obficie .....
namaczamy suszone pomidory w wodzie z odrobiną soku z cytryny (my lubimy dużo pomidorków ok 8 sztuk ) ..kiedy zmiękną kroimy w kosteczkę ...
na patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulę z czosnkiem i dodajemy pokrojone pomidory ...sól,pieprz ...chwilę podsmażamy ....
następnie wrzucamy mięsko i dodajemy dużo świeżego tymianku ....
potem już tylko wystarczy nadziać makaron przełożyć do formy i zabrać pod jabłonki ....
gdzie następnie polewamy wszystko passatą ,czyli przetartymi pomidorami i zapiekamy chwilkę :)))
cały smak tego dania to suszone pomidory plus tymianek ...my uwielbiamy :))))
smacznego i pozdrawiam
Aga
Wygląda pysznie:) muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńkoniecznie :) Roksia zna i potwierdza właśnie poniżej ,więc się nie bój nic :)
UsuńUwielbiam!Nadziewam rowniez szpinakiem plus feta plus piers z kurczaka i sos basztamel..piękne Twoje fotografie. Pozdrawiam Iwona R
OdpowiedzUsuń(Roksia)
a kogo to moje oczy tu widzą :)))) witaj kochana :))) aleś mnię ucieszyła :))) i własnie chciałam zrobić wersję z fetą i szpinakiem wiesz ? ściskam do wytrzeszczu :)
Usuń😚😚😚
UsuńAle pychotka, uśmiecham się, bo mój mąż kiedyś na drugiej naszej randce zaimponować mi bardzo,jak przygotował takie danie tylko z zerem i szpinakiem.
OdpowiedzUsuńUściski.
pogratulować małżonka :))) mój mi upiekł biszkopt zaraz po ślubie :))))
Usuńmmmmmm muszę koniecznie spróbować :-)
OdpowiedzUsuńsmacznego zatem :))))
UsuńMniam, moje klimaty kulinarne :) Chociaż tak szczerze mówiąc, to przypuszczam, że pod Waszą jabłonką wszystko by mi smakowało, tak sielsko musi tam być znając Ciebie Aga :) Pozdrawiam Cię serdecznie i chociaż nie zawsze coś tu skrobnę, to wiedz, że zaglądam, kibicuję i czekam na kolejne kadry z Waszego nowego domu :)
OdpowiedzUsuńMadzia ..pod jabłonką bywa sielsko jak się oko przymknie na całą resztę tego co jeszcze do zrobienia zostało:)))))kadry zapewne będą się pojawiały częściej teraz ....a jak tam u Was ? jak się mieszka na swoim ? i jak dzieciorki :)buziaki
UsuńBosko Aga, bosko jest :)
UsuńFajny pomysł z tymi muszlami! Wygląda bardzo apetycznie. To też moje śródziemnomorskie smaki...
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie-D.
:)))) ja też uwielbiam i smaki i prostotę takich dań :))))
Usuńtak mało pracy a tyle smaku się otrzymuje :))) pozdrowionka :)
za każdym razem z przyjemnością do Ciebie zaglądam mimo ze nie zawsze zostaje ślad
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie z przedmieść ;-)
kochana zostawić u każdego ślad jest ciężko ..wiem to sama najlepiej :))))) człowiek by nie wstał od komputera tylu nas tutaj :)))) pozdrowienia odebrane ,ucieszonam :)))) ściskam wzajemnie :)
UsuńPychotka ! :)
OdpowiedzUsuńidę czytac dalej - co u Ciebie, bo tak długo nie zaglądałam.
A.
Agu najważniejsze że o sobie pamiętamy ,a częstotliwość to już mniej ważna rzecz :)))) ściskam mooooooooocno
Usuńkiss kiss :)
UsuńA.