Włosi to są jednak genialni, jeśli chodzi o przepisy .....potrafią z niczego zrobić CUDOWNĄ AMBROZJĘ ......
wystarczy zmiksować arbuzowy miąższ pozbawiony wcześniej pestek ..razem z sokiem z cytryny i ewentualnie odrobiną cukru .... przelać do płaskiego pojemnika i wstawić do zamrażarki ,pamiętając by co godzinę zamieszać w pojemniku łyżką .......no GENIALNE .........
finalnie granita ma wyglądać jak na załączonym obrazku :)))) smakuje wyśmienicie ...przy upałach schładza wspaniale ,ale jesli ktoś ma problemy z gardłem to nie polecam ...angina murowana .....
jeśli będąc dzieckiem próbowaliście jeść śnieg ,to połowę wyobrażenia wrażeń macie za sobą :))))))))
pozostaje smak :)))
do wykonania granity możecie też użyć soku z cytryn zagotowanych z cukrem ...albo pomarańczy ....a nawet zaparzonej kawy .....
to już pozostawiam Waszej inwencji twórczej ..... bo wizualnie, jak dla mnie, CZAD !!!!!
upolowałam kolejne cudo w Tk Maxie :)))) miedziany lampion do sypialni ....
zrobię więcej zdjęć przy lepszej okazji ... dziś szalałam ... i doprowadzałam dom do jakiegoś wyglądu ....bo w te upały nie robiłam nic ponad to, co było KONIECZNE :))))
pozdrawiam Aga :)
mmmm na taką pogodę w sam raz :)
OdpowiedzUsuńjedyny ratunek ,żeby się nie upiec :)))))
UsuńWyglada wyśmienicie , jutro robię 😀👍
OdpowiedzUsuńzrób Ela ..fajnie smakuje ...mnie ta cytrynowa jeszcze kusi :)))) ale uczciwie ostrzegam ,zimne to OKRUTNIE jest :) buźka :)
UsuńSuper przepis! Nie miałam pojęcia, że w taki sposób w domowych warunkach można granitę stworzyć :D
OdpowiedzUsuńmożna podobno nawet lody w ten sposób domowe tworzyć :) muszę kiedyś też spróbować :) a włoskie przepisy naprawdę są super :)
Usuńod samego patrzebia zrobiło się chłodniej :-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
nawet bym powiedziała, że zadziałało globalnie :)))))))))))
Usuń