piątek, 25 września 2015

Jesień strojna w granaty ........



feria barw i kolorów wystrzeliwuje dookoła ......no napatrzeć się nie można na zaczynający przebarwiać się winobluszcz , na granatowe kiście winogron ,na czerwień jarzębiny i dzikiej róży i na lekki fiolet wrzosowisk .....
...zanim jeszcze jesień zacznie przystrajać się w brązy i żółcienie ,mogę nacieszyć oczęta granatem i czerwienią .....no cudne połączenie ,prawda ????
a wpadłam na pomysł napisania tego posta dziś ,kiedy popatrzyłam w kuchni na bakłażana i paprykę :))) robię sobie często pieczoną paprykę z czosnkiem ,a tym razem chciałam wypróbować nowy przepis na pastę z takich papryk i bakłażana .... jutro ją zrobię i dam Wam znać jaka wyszła :))))
jeśli okaże się hitem ,zamieszczę przepis :))))








                                                                        WEEKEND :))))
                                                                      pozdrawiam Aga 

17 komentarzy:

  1. Fajnie że wpadłaś na pomysł na takiego granatowego posta ;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ależ narobiłaś mi smaku, zjadłabym taką pyszną figę. A tą pieczoną paprykę to jak robisz?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. teraz figi mają swój czas :))) a paprykę kroję na ćwiartki oprószam lekko solą ,dodaję ząbki czosnku ,i polewam oliwą z oliwek ...no i zapiekam ...a potem do woreczka foliowego ,żeby zaparowała i łatwo zeszła z niej skórka .....i jem na kanapkach razem z czosnkiem :)

      Usuń
    2. Z takiej pieczonej papryki można zrobić pyszny sos :) albo zupę po dodaniu pomidorów :)

      Usuń
  3. Prosto i pięknie. Pozdrawiam.:)

    OdpowiedzUsuń
  4. sama bym zdezerterowała z własnego festynu dla dzieci i w zamian poszła, pojechała do lasu , nad morze, w góry .... tak pięknie jest

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jak się zdecydujesz daj znać ..jadę z Tobą wraz :)))))nawet ugilana po pas :)))))))

      Usuń
  5. Uwielbiam paprykę o której wspomniałaś.... po prostu uwielbiam. Robię ją zawsze w słoiczki na zimę . I to właśnie ona i suszone pomidorki w oliwie, są dla mnie najpyszniejszą rzeczą pod słońcem, na chleb z masłem :)))
    Piękne zdjęcia w odcieniach granatu :)))
    Ściskam serdecznie:*

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję Agula :))) no NAJPYSZNIEJSZE !!!!!plus ogóreczki kiszone ...i niech te pomidory blade i ogórki co przez noc rosną ,se sami jedzą :))))))))

      Usuń
  6. i do tego wszystko pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bogactwo smaków bym powiedziała :))))aż się boję że nie zdążę ze wszystkimi rarytasami ...bo i grzyby się pojawiły i dynie ...achhhhhhhh nic tylko stać przy kuchni non stop :)))))

      Usuń
  7. Myślałam, że będzie o granatach owocach :)

    OdpowiedzUsuń
  8. jak zwykle fajne zdjęcia:))aż chce się sięgnąć po winogronko:))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję Bożenko :) częstuj się proszę bardzo :)

      Usuń